Case study

Slimslopen

Over Exact bouw7.

“Meer omzet met minder mensen dankzij Exact bouw7.”

Koen Banken - Bedrijfsleider

Over Slimslopen

Koen Banken, bedrijfsleider Slimslopen: “Slimslopen is een dynamisch bedrijf dat zich bij uitstek richt op complexe en circulaire vraagstukken in de (renovatie). Ook het begeleiden van bodem- en asbestsaneringen behoren tot de specialismen van ons bedrijf. Dit doen we dagelijks met zo’n 20-25 enthousiaste medewerkers en inleners.”

Volledig digitaal werken

Voordat we met software bezig waren, verliepen al onze bedrijfsprocessen op de traditionele manier, op papier. Met als gevolg gebrek aan inzicht in het bedrijf en informatie terugvinden was ontzettend tijdrovend. Toen het besluit was genomen om de eerste stappen te zetten in digitalisatie, werd het al snel duidelijk dat we voor een volledig softwarepakket moesten kiezen. Een pakket waar we al onze processen in kwijt kunnen. Ons oog viel op Exact bouw7 vanwege de goede basis en vele integratiemogelijkheden, zoals Exact Online en Basecone.

Papier is verleden tijd

Voorheen moesten we dagelijks alle data handmatig invoeren tijdens het inkoop- en verkooptraject. Sinds het gebruik van Exact bouw7 registreren wij alles bij de bron en is het een kwestie van controleren en kan een inkoopfactuur direct worden doorgezet naar de administratie en kan er worden gefactureerd. Een flinke vooruitgang!

Meer tijd voor het echte werk

Door de komst van Exact bouw7 besparen we op kantoor veel tijd. Deze tijdsbesparing komt voort uit een tweetal veranderingen. Ten eerste is het aantal handmatige handelingen aanzienlijk teruggebracht. Waar destijds 5 handelingen nodig waren, zijn het er nu slechts 2 handelingen. Ten tweede wordt de projectadministratie niet vanuit kantoor geregistreerd maar bij de bron door de medewerkers op de bouwplaats. Het geld wordt immers niet op kantoor verdient, maar op de werklocaties. Het is belangrijk dat hier de processen goed zijn ingericht en efficiënt verlopen. Mede omdat de processen middels bouw7 verkort zijn hebben we 2 FTE’s kunnen besparen. De slogan van Exact bouw7 luidt: meer tijd voor het échte werk. Dit zien wij zeker terug binnen onze organisatie. De overstap naar Exact bouw7 heeft zeker een steentje bijgedragen aan de verhoogde omzet die wij afgelopen jaar hebben gerealiseerd.

Leren van de data uit het verleden

Sinds kort leren we van de data die de jongens in de buitendienst in het systeem invullen. Exact bouw7 verzamelt al deze data, en kan worden opgehaald in de rapportage module. Aan de hand van de voorspellingen die Exact bouw7 ons geeft kunnen wij onze beslissingen maken over bijvoorbeeld het aantal medewerkers dat we nodig hebben in bepaalde periodes. Dit is een groot voordeel voor onze werkvoorbereiding en planning.

Financieel inzicht

Het allerbelangrijkste voor mij is dat ons bedrijf er financieel goed voor staat. Dat wil ik met één druk op de knop kunnen zien. Sinds we Exact bouw7 hebben is dit echt fantastisch. Ik kan overal, waar ik ook ben, mijn financiële cijfers inzien en tijdig aansturen waar nodig.

Het onderscheidend vermogen is de supportafdeling

Wanneer ik werk met Exact bouw7 komen er wel eens vragen naar boven waar ik geen direct antwoord op kan vinden. Gelukkig staat de supportafdeling altijd voor je klaar als je ergens tegen aanloopt of vragen hebt. Omdat ze binnen no-time reageren hoef je niet lang te wachten en kun je vrijwel direct weer verder. Hier zijn wij dan ook erg tevreden over. Dit doen ze goed!”

Website Slimslopen: www.slimslopen.nl

Probeer 30 dagen gratis

Binnen 10 seconden in je eigen Exact bouw7 omgeving. Probeer nu