Uitgelicht project

Triodos Bank Zeist

Onze softwareoplossing draagt bij aan de realisatie van vooruitstrevende, duurzame bouwprojecten. Duurzaamheid is dan ook een belangrijk thema binnen bouw7. Het nieuwbouwproject van de Triodos Bank te Zeist is een voorbeeld van zo’n duurzame samenwerking.

Duurzame samenleving

Triodos Bank heeft de missie om een duurzame samenleving te realiseren. Zij doen dit door het geld van spaarders en beleggers te verbinden met duurzame ondernemers en initiatieven in de samenleving. Triodos Bank vindt dat zij in al haar werk een positieve impact moet achterlaten.

De nieuwe huisvesting op Landgoed De Reehorst gaat daarom verder dan de milieuvriendelijkheid van het gebouw. Triodos wil voor haar medewerkers en bezoekers ook een gebouw maken waar het prettig is om te werken en om te zijn.

Duurzame innovaties

Triodos Bank zal op het landgoed en in het gebouw duurzame innovaties toepassen, die tot doel hebben om kringlopen zoveel mogelijk te sluiten. Om de voedselkringloop de sluiten, ambiëren ze bijvoorbeeld om op het landgoed gewassen te verbouwen ten behoeve van de catering. Ook streven zij naar het sluiten van de (hemel)water-, energie- en afvalkringlopen. Het gebouw zélf is misschien wel het meest bijzonder in dit kader, want dat zal ‘remontabel’ zijn. Hierdoor is het in de (verre) toekomst mogelijk om het uit elkaar te halen en ergens anders weer op te bouwen.

Probeer gratis.

Binnen 10 seconden in je eigen bouw7 omgeving. Probeer nu