Next level factureren in bouw7

Volledige grip op al je regie klussen, dat is het doel van de vernieuwde regie facturatie module in bouw7. De nieuwe regie facturatie zorgt mede door een aantal slimme functionaliteiten en diepgaande datastructuren dat je nóg gemakkelijker en efficiënter je regie klussen kunt factureren.

Status per kostenregel

Om te beginnen heb je nu per kostenregel een facturatie status. Deze kun je gemakkelijk terugzien in je kostenoverzicht van je project. Ook kun je hier de kosten, die je niet naar je klant wil doorfactureren, op ‘niet facturabel’ zetten. De kosten die wel op de factuur moeten komen te staan, worden na het versturen van de factuur direct op ‘Gefactureerd’ gezet. Hierdoor hoef je dus niet meer te kijken welke kosten al wel zijn gefactureerd en welke niet. Zo voorkom je weer een creditfactuur en dus verspilde tijd.

Daarnaast voorkom je dat er kosten in je project blijven staan omdat deze later zijn toegevoegd. Je ziet immers per kostenregel wat de status is.

Realtime preview

Tijdens het bewerken van je factuur zie je een realtime preview. Met andere woorden, een weergave van je factuur zoals je klant hem uiteindelijk ontvangt.

Ten tweede kun je nu bij het generen van de factuur al kiezen in welke weergave je de kosten wilt tonen. Bouw7 kiest voor jou automatisch de, op het eerste gezicht, beste weergave. Bijvoorbeeld door bij een hoog aantal regels alvast voor te stellen om dit als totaalregel te tonen. Uiteraard bieden we je nog wel de optie om dit te allen tijde zelf aan te passen. Zo kun je op meerdere manieren de regels tonen op de factuur. Kies je voor meerdere regels? Dan voegen wij automatisch hoofdstukken toe om meer overzicht te creëren voor je klant. Daar hoef je niks voor te doen.

Het kan natuurlijk voorkomen dat je zelf de regels op de factuur nog wilt aanpassen. Dat kan, en wel op verschillende manieren. Zo kun je regels van verschillende kostentypes samenvoegen en hier één factuurregel van maken. En je kunt regels en hoofdstukken, met één muisklik, eenvoudig verslepen om de factuur in jouw gewenste volgorde te krijgen.

regie facturatie

Minder handelingen

Omdat je vanuit het aanmaken van de factuurregels al automatisch de onderliggende kostenregels hebt geselecteerd, worden de kostenregels ook automatisch meegenomen onder de factuurregel. Het kan natuurlijk zo zijn dat je hier iets in wilt veranderen. Dit kun je voortaan direct vanuit de factuur aanpassen door de factuurregel te bewerken en de gelinkte kosten te bekijken en aan te passen. Wil je hier kosten aan toevoegen of van af halen, dan kan dat direct in het bewerk-scherm van de factuur.

Je kunt dan bijvoorbeeld heel gemakkelijk en geautomatiseerd alle kosten van de werkzaamheden samenvoegen en deze als één duidelijke omschrijving naar de klant factureren. Alle kosten op je project staan dan direct op ‘gefactureerd’, geheel automatisch.

Benieuwd hoe de factuur eruit ziet zoals de klant deze ontvangt? Tijdens het bewerken van de factuur heb je altijd de mogelijkheid om een preview te zien zoals de klant het ziet.

Wat natuurlijk niet mag ontbreken is de optie om, tijdens het bewerken van de factuurregels,  bijlagen vanuit het project aan de factuur toe te voegen. Zo kun je snel en eenvoudig de details van de factuur bewerken.

Ben je al een bouw7 gebruiker? Bekijk dan het helpdesk artikel om je op weg te helpen met de vernieuwde regiefacturatie.

Bekijk helpdesk artikel

Ben je nog geen bouw7 gebruiker? Probeer dan 30 dagen een gratis probeeraccount en start nu met ‘Next Level’ factureren.

Probeeraccount aanvragen

Bekijk ook onze andere blogs

Blog
januari 10, 2020

Next level factureren in bouw7

Volledige grip op al je regie klussen, dat is het…
Blog
januari 8, 2020

Bouw7 Notificatiecentrum

...dat wil toch iedereen? Het intelligente notificatiecentrum van bouw7 zorgt…
Blog
januari 7, 2020

Werkbegroting verhuizen

Om continu inzicht te houden in je bedrijf heb je…

Probeer bouw7 gratis

Binnen 10 seconden in je eigen bouw7 omgeving (30 dagen gratis) Direct proberen