“Je moet naar de Cloud!” hoor je wel eens om je heen. Vrijwel alle cloud software bedrijven verkondigen hetzelfde. Maar wat is het eigenlijk en waarom is het nou zo interessant om te kiezen voor een ‘SaaS’ oplossing in de Cloud?

SaaS staat voor Software as a Service en is onderdeel van het geheel wat ‘Cloud Computing’ wordt genoemd. SaaS betekent dat de software als een online dienst wordt aangeboden. Een zogenaamde ‘cloudservice’: je hoeft het programma niet te kopen maar je betaalt een maandelijks of jaarlijks servicecontract per gebruiker. In ruil daarvoor zorgt de aanbieder van de software dat je als klant de software via internet kunt benaderen en gebruiken. Exact bouw7 is een typisch voorbeeld van een Software as a Service: je betaalt per gebruiker een vast bedrag. De Exact bouw7 apps (op iOS en Android) zijn gratis te downloaden, je betaalt voor het gebruik.

Er is tegenwoordig een legio aan redenen te bedenken waarom je als bouwbedrijf voor een SaaS oplossing zou moeten kiezen. We zetten hieronder 7 belangrijke punten op een rij voor de bouwsector.

 1. Geen ingewikkelde installatie
  Met een moderne SaaS oplossing kun je altijd en op iedere computer inloggen op jouw persoonlijke account. Hierdoor kun je gemakkelijk op meerdere computers werken (bijvoorbeeld op kantoor en thuis). De gegevens die je nodig hebt staan online (in de Cloud), het enige wat je nodig hebt om verder te werken is een computer, tablet of smartphone en internet.
 2. Geen dure updates
  Je zult het wel herkennen, bij de meeste software die je afgelopen jaren hebt aangeschaft betrof het een eenmalige exemplaar: een dvd, cd. Met een SaaS applicatie kan de aanbieder altijd kleine updates doorvoeren, vaak zonder dat je dat merkt, iets voor hoeft te doen of moet betalen. Dat betekent dus geen onderhoud en altijd up-to-date cloud software.
 3. Nieuwe telefoon, tablet of computer nodig?
  Wie is het niet overkomen: een telefoon die kapot valt of een computer of laptop die er spontaan mee ophoudt. Het is enorm balen maar een nieuwe telefoon of computer is redelijk snel geregeld. Nu komt het echt vervelende: zoeken naar de oude installatie cd’s van je administratiesoftware, die licentiecode die je toch echt moest bewaren en hopen dat je nog ergens een recente back-up hebt. Met een cloud oplossing ben je met een nieuwe telefoon, tablet of computer met een internetverbinding direct weer up-and-running. Dit maakt het switchen van verouderde hardware naar moderne machines ook een stuk toegankelijker, geen dagenlange installaties en alles weer instellen: inloggen en aan het werk!
 4. Toegankelijkheid
  De meeste cloudaanbieders hebben mobiele apps die ervoor zorgen dat je niet altijd een computer of laptop bij je hoeft te hebben om te werken maar ook via je telefoon of tablet aan de slag kunt. Hierdoor is je administratie, projectbeheer en zelfs facturatie altijd toegankelijk en is je productiviteit gewaarborgd.
 5. De juiste documenten
  Wanneer je met een softwareleverancier als Exact bouw7 in zee gaat weet je altijd waar je documenten zijn: veilig opgeslagen op de servers van Exact bouw7. Je hoeft niet met USB sticks of cd’s te werken om te zorgen dat je wel alle documenten bij je hebt. Het document, de tekening of het bestek waar je naar opzoek bent bevindt zich niet op een losse computer maar in de Cloud. Het enige wat je nodig hebt om erbij te kunnen is je telefoon, tablet of een computer met internet.
 6. Geen grote uitgaven
  SaaS is vaak een stuk goedkoper dan traditionele software. Vaak omdat er geen dure licenties moeten worden aangeschaft. Bovendien betaal je naar gebruik: je betaalt dus niet meer voor complexe functies die je niet gebruikt of voor medewerkers die niet met het programma gaan werken.
 7. Gegevens veilig opgeslagen
  Met een cloud oplossing hoef je over het algemeen niet meer te investeren in dure back-up systemen. Maak je geen zorgen om crashende harde schijven of een back-up die je wel op tijd moet maken. Het wordt allemaal voor je gedaan door de aanbieder van de SaaS applicatie zonder dat je je er druk over hoeft te maken.

Wat zou voor jou of voor jouw bedrijf een overweging zijn om de stap te maken naar moderne bouwsoftware? Laat het ons weten, we zijn benieuwd! Exact bouw7 30 dagen gratis proberen? Dat kan natuurlijk: registreer je hier en start binnen 1 minuut met onze software. Of bekijk hier onze features .

Probeer Exact bouw7 gratis

Binnen 10 seconden in je eigen Exact bouw7 omgeving (30 dagen gratis) Direct proberen