Efficiënt en voorspellend bouwen met slimme bouwtechnologie.
Een veelvoorkomend probleem bij bouwbedrijven is dat het rendement onder druk staat. Dit heeft verschillende redenen, zoals; stijging van de bouwkosten, gebrek aan inzicht in de productiviteit van het personeel, een groeiend personeelstekort en stijging van de personeelskosten door het inhuren van onderaannemers. De oplossing? Artificial Intelligence (AI). Bouw7 past AI toe in haar bouwtechnologie waardoor technologie voor je gaat werken.

Bouw7 Control
In de bouw wordt er voortdurend gebudgetteerd en draait het om strakke planningen en budgetten. De mogelijkheid om kansen en risico’s bloot te leggen is daarom erg aantrekkelijk. De nieuwe innovatie van bouw7, bouw7 Control, is een krachtige en betrouwbare technologie waarmee bouwbedrijven voorspellend kunnen bouwen en te allen tijde realtime inzicht hebben in productiviteit en financiën.

Voorspellend bouwen
Naast dat bouw7 Control je inzicht in en controle over de kosten geeft, genereert het ook voorspellingen. Zo wordt er voor en tijdens nieuwe projecten voorspelt hoeveel materiaal je precies nodig bent, welke onderaannemer je het beste kunt inhuren voor een specifieke klus of hoeveel mensen je op een bepaald project zou moeten zetten. Voor het eerst in de historie van de bouw is voorspellend bouwen mogelijk.

Bouw7 Control moedigt uitvoerders, voormannen en projectleiders aan om belangrijke beslissingen te nemen op basis van bestaande en nieuwe inzichten. Inzichten welke voorheen onzichtbaar bleven of wat simpelweg weken duurde om deze in kaart te brengen.

Met deze voorkennis op zak hebben bouwbedrijven direct inzicht in efficiëntie optimalisatie waardoor het bouwproces direct en zelfs ver van te voren kan worden bijgestuurd. Er kan efficiënt worden ingekocht (materiaal, materieel en onderaanneming), de arbeidsproductiviteit gaat omhoog en er worden betere resultaten dan ooit neergezet.

pro actieve meldingen

Proactieve meldingen 
Uitvoerders, voormannen en projectleiders worden realtime op de hoogte gehouden van de voortgang en het toekomstige verloop van hun projecten, zonder dat zij daarbij aanwezig hoeven te zijn op de werklocatie. Is er te weinig materiaal of dreigen de projectkosten te worden overschreden? Dan wordt er een melding verstuurd naar de juiste persoon. Dreigt er iets anders mis te gaan, projectgerelateerd, of doen er zich kansen voor, ook dan wordt men realtime op de hoogte gehouden middels proactieve meldingen. Zo kan er tijdig worden bijgestuurd en worden vertragingen en kostenoverschrijdingen voorkomen.

Productiviteit management
De krachtige technologie zorgt ervoor dat aan de hand van 5 elementen de arbeid continu wordt bewaakt: begroting, prognose, norm, standopname en werkelijkheid/besteed. Business Intelligence zet productiviteit om naar prognoses. En samen met realtime inzicht in de productiviteit van het personeel en alle onderaannemers, kunnen bouwbedrijven de meest geschikte en het juiste aantal mensen per project inzetten. De productiviteit van het personeel en onderaannemers wordt realtime gemonitord en zodra er problemen dreigen te ontstaan, wordt de juiste persoon automatisch en tijdig op de hoogte gebracht. Er kan direct worden ingegrepen om de productiviteit te waarborgen en kosten te besparen.

Bekijk ook onze andere blogs

Blog
januari 7, 2020

Werkbegroting verhuizen

Om continu inzicht te houden in je bedrijf heb je…
Blog
december 10, 2019

Materieel boeken

Alle kosten inzichtelijk hebben op je project. Dat is uiteindelijk…
Blog
november 7, 2019

Werken in de Cloud, wat is het en waarom moet je gebruik maken van cloud software?

"Je moet naar de Cloud!" hoor je wel eens om…

Probeer bouw7 gratis

Binnen 10 seconden in je eigen bouw7 omgeving (30 dagen gratis) Direct proberen